Dnevne kontaktne leče

------

Dnevne kontaktne leče predstavljajo najvišjo stopnjo udobja pri nošenju kontaktnih leč – enostavno jih nosite čez dan in jih potem zavržete. So idealna rešitev za zaposlene in aktivne ljudi, ki nimajo časa za čiščenje in skrb za kontaktne leče.

Zdravniki potrjujejo, da so dnevne leče najbolj zdrave leče, ki so še posebej primerne za ljudi z občutljivimi očmi, ki imajo težave v bolj suhem okolju ali zaradi različnih alergij. V poletnih mesecih, ko smo na morju, se priporoča uporaba dnevnih leč tudi rednim uporabnikom kontaktnih leč.

Najnovejše dnevne kontaktne leče so iz silikon-hidrogela, ki s svojo napredno sestavo omogočajo dostop tudi do petkrat večjih količin kisika do roženice, kakor pa navadne mehke hidrogelne leče. Zato so zelo primerne za ljudi, ki jih nosijo dlje časa čez dan in za tiste, ki delajo v bolj ekstremnih okoljih.

 

Vse kontaktne leče do neke mere zmanjšajo dostop kisika do površine očesa. Kadar pride do močno zmanjšanega dotoka kisika do roženice (to stanje imenujemo hipoksija) – se lahko pojavijo številni problemi, kot so rdeče oči, zatekanje, zamegljen vid in draženje v očeh. Hipoksija lahko povzroči povečanje možnosti očesnih infekcij pri uporabnikih kontaktnih leč. Prav za zmanjševanje števila problemov, ki so povezani s hipoksijo, so bile ustvarjene silikon-hidrogelne leče.         

Silikon-hidrogelne leče zmanjšujejo tudi verjetnost za vnetje oči (keratitis), a seveda le ob pravilni uporabi, kar velja za vse kontaktne leče. Treba je upoštevati navodila, da se leč ne nosi dlje od priporočenega časa in da se z njimi ne spi.

V optiki Krstič vam ponujamo izredno kvalitetne znamke dnevnih leč proizvajalcev Bausch & Lomb in Coopervision:

BIOTRUE ONE DAY (Bausch&Lomb)

Kontaktne leče Biotrue ONEday so izdelane iz inovativnega materiala nove generacije imenovanega HyperGel, ki združuje lastnosti klasičnega in silikonskega hidrogela in ga odlikuje visoka vsebnost vode in visoka prepustnost kisika. Navdih za razvoj inovativnega materiala je biologija človeškega očesa. Leče ohranjajo vlažnost tudi po 16 urah uporabe. Izmerjena vrednost oskrbe s kisikom (Dk/t vrednost) je 42. Zelo visoka stopnja hidratacije - 78%, omogoča v kombinaciji z visoko vsebnostjo kisika celodnevno udobje ter najvišjo kakovost vida.

CLARITI 1 DAY (Coopervision)

Kontaktne leče Clariti 1 day so izdelane iz materiala Filcon II 3. Silikon-hidrogelni material je najbolj zdrav material za kontaktne leče, ki roženici zagotavlja več kisika in posledično večjo mero ugodja in varnosti. Izmerjena vrednost oskrbe s kisikom (Dk/t vrednost) je 86, vsebnost vode je 56 %. Konstrukcija leče vključuje asferni dizajn leče, ki omogoča boljšo ostrino vida v primerjavi s sferičnimi mehkimi kontaktnimi lečami.