Pregled očesnega ozadja

---o---
Pregled očesnega ozadja

Pregled očesnega ozadja je neboleča preiskava resnih bolezni

Pregled očesnega ozadja v optiki Krstič je le eden izmed specialističnih pregledov, ki vam jih nudimo. Pregled vida in ugotavljanje resnejših bolezenskih stanj vaših oči ter celotnega organizma jemljemo resno, zato bi ga morali tudi vi. Okulistični pregled za očala in okulistični pregled za vozniško dovoljenje sta le osnova pregleda, pri katerih primarno ugotavljamo dioptrijo. V naših okulističnih ambulantah opravljamo tudi zahtevnejše preiskave, ki vam lahko celo rešijo vid.

Pregled očesnega ozadja vam lahko reši vid

S pregledom očesnega ozadja naredimo neinvazivno podrobnejšo preiskavo očesne mrežnice. Tovrsten pregled je pomemben, saj z njim ugotovimo spremembe v vašem celotnem organizmu in bolezenska stanja, ki niso nujno povezana z očmi. Pregled očesnega ozadja tako lahko reši vid sladkornim bolnikom, saj pri pregledu odkrijemo slabšanje vida zaradi sladkorne bolezni same. Pri bolnikih z arterijsko hipertenzijo oz. s povišanim krvnim tlakom lahko prav tako s pregledom očesnega ozadja odkrijemo nevarne spremembe v krvnem pritisku. Tovrsten okulistični pregled poteka le nekaj minut in je neboleč.

Pregled vida mora postati vaša prioriteta

Redni pregledi vida so pomembni za vse, ne le za tiste, ki že imajo očala ali diagnosticirano katero izmed bolezni oči. Oko je eno izmed čutil, brez njega življenje ni isto. Če želimo ohraniti dober vid in ostrino, moramo redno hoditi na okulistične preglede. Začnemo lahko z brezplačnim okulističnim pregledom, ki pripada vsem zavarovancem. Na tovrstnem pregledu ugotovimo vašo dioptrijo in se z vami posvetujemo o morebitni uporabi očal. Če ugotovimo, da so potrebne nadaljnje raziskave, lahko le-te opravimo v naših okulističnih ambulantah na Tržaški cesti 15 in v nakupovalnem centru E-Leclerc.

Okulistični pregled brez doplačila

Naši oftalmologi so med najboljšimi okulisti v Ljubljani in se vam pri pregledu vida in očesnega ozadja popolnoma posvetijo. Pri nas opravljamo okulistični pregled za vozniško dovoljenje, na katerem ugotovimo, ali je vaš vid oz. ali so vaša očala ustrezna za varno vožnjo. Za vse, ki imate sklenjeno zavarovanje, pa se lahko oglasite v Optiki Krstič, kjer vam nudimo brezplačen okulistični pregled.< Nazaj na novice