Sončna očala

------

Čeprav so sončna očala postala predvsem modni dodatek, se moramo zavedati njihovega pomena pri zaščiti oči pred sončnimi žarki in sevanjem. Razpon cen je izjemno velik in je odvisen od materiala leče in okvirja, kvalitete izdelave, stopnje zaščite oči in blagovne znamke.

V naših poslovalnicah boste našli širok spekter modnih sončnih očal različnih blagovnih znamk in cenovnih razredov. Če potrebujete korekcijo vida, vas bomo oskrbeli s sončnimi očali z dioptrijo.

Vsa naša sončna očala so skladna z evropskim standardom, ki določa, da lahko očala, ki se prodajajo na trgu, prepuščajo največ 5 odstotkov UV- A in UV – B žarkov z valovno dolžino do 400 nanometrov.

Športna sončna očala

Športniki lahko izbirate v bogati paleti vrhunskih športnih očal, nismo pa pozabili niti na najmlajše, ki prav tako potrebujejo ustrezno zaščito pred škodljivim UV sevanjem.
Ponujamo vam vrhunska športna očala Adidas, ki so namenjena oz. oblikovana za večino športov - od smučarskih očal, očal za kolo in tek, za igre z žogo, kot sta odbojka in tenis, do  očal za golf. Poleg tega je možno v sončna očala namestiti tudi klipon z dioptrijo, ki se ga lahko odstrani, če klipon zamenjate s kontaktnimi lečami.