Dodatni nanosi

------

ANTIREFLEKSNI SLOJ ALI NANOS

Antirefleksni sloj zmanjša odboje in omogoča, da se svetloba ob stiku z lečo ne odbije, ampak potuje skozi njo. To nam omogoča ostrejši in jasnejši vid, kar se sploh pozna v slabih svetlobnih pogojih, pri nočni vožnji, pri delu pri umetni svetlobi. Potrebno je vedeti, da lahko očalna leča reflektira tudi do 20% svetlobe, odvisno od refrakcijskega indeksa. Z antirefleksnim nanosom pridobite optimalno odstranitev bleščanja, odlično izostrenost vida in gladko površino leče za boljšo odpornost na umazanijo.Zaradi vseh teh dejstev se na vsak način priporoča antirefleksni nanos, nenazadnje pa bodo tudi vaša očala izgledala bolj estetsko.

TRDI SLOJ – HARD COAT

Trdi nanos občutljivo površino materialov ustrezno utrdi in preprečuje površinske poškodbe leč. S tem pridobite izjemno trdnost, elastičnost in visoko termično stabilnost.

BARVANJE

Modni trendi nas spodbujajo, da z najnaprednejšemi tehnološkimi postopki barvanja leč ugodimo najbolj specifičnim željam naših strank. Barva leč vpliva na količino in barvni spekter svetlobe, ki pride do naših oči.

Rjave, zelene in sive leče so nevtralne, saj ne popačijo barv, kar pomeni, da so primerne za vse namene uporabe. Zmanjšujejo svetlost in razbremenijo oči.

Izbirate lahko med različnimi barvnimi spektri, barvanje s prehodi oz. graduali, po vzorcu in različnimi ogledalnimi nanosi.

FOTOSENZIBILNA STEKLA 

Fotosenzibilna so stekla, katera se prilagodijo oz. obarvajo glede na obstoječo svetlobo. V temnem prostoru so svetla, na sončni svetlobi pa temna. Razpon zatemnitve je od 15% pa do 80% v sivi ali rjavi barvi. Fotosensibilna stekla so primerna za očala, ki jih uporabljate skozi cel dan in jih ne menjate, ko pridete v prostor ali iz njega odhajate. Prav tako vam nudijo zaščito pred UV žarki.

POLAROID 

Polarizirana svetloba je svetloba, ki se odbija od zelo reflektivnih površin, kot so na primer voda, sneg in mokra cesta. Ta svetloba se odbije v smeri, ki jo človeško oko zazna kot neprijetno bleščanje. Očala s polarizacijskim filtrom ta del svetlobe absorbirajo in nam omogočajo bolj kontrasten in nepopačen vid. Polarizirana sončna očala so odlična izbira za vse športnike, nanje pa prisega tudi marsikateri voznik.